Privatumo politika


PRANEŠIMAS DĖL ASMENS DUOMENŲ APSAUGOS

1. Bendrosios nuostatos:

1.1. „opticstrading.com“ bendros elektroninės parduotuvės duomenų administratorius ir rinkėjas yra UAB „Vilspekas“, įm. kodas: 124338449, toliau tekste Bendrovė.
1.2. Ši privatumo politika reglamentuoja pagrindinius visų Bendrovės klientų (toliau tekste Pirkėjas) asmens duomenų rinkimo, tvarkymo bei saugojimo principus bei tvarką.
1.3. Pirkėjas naudodamasis svetainės paslaugomis ar pirkdamas Bendrovės siūlomas prekes ir taip suteikdamas Bendrovei savo asmens duomenis sutinka su šios privatumo politikos nuostatomis.
1.4. Tvarkydama Jūsų Asmens duomenis, mūsų Bendrovė laikosi ES direktyvų ir LR teisės aktų, reglamentuojančių asmens duomenų apsaugą, nuostatų.

2. Kokius Jūsų asmens duomenis renkame:

2.1. Bendrovė renka ir tvarko šiuos kliento duomenis: vardas, pavardė, Juridinio asmens pavadinimas, įmonės kodas, įmonės PVM kodas, adresas, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, duomenys susiję su paslaugų teikimu, užsakymo detalės, IP adresas sąskaitų numeriai, mokėjimų informacija, slaptažodžiai, bet kokie kiti duomenys, kuriuos Jūs pateikiate savo iniciatyva pirkdami prekes ar registruodamiesi. Jūsų asmens duomenys yra saugomi Bendrovės užsakymo įvykdymui ir dešimt metų pasibaigus užsakymui.
2.2. Surinkti Jūsų asmens duomenys yra saugomi ir tvarkomi veiklos analizės tikslais. Atitinkamai Pirkėjui yra suteikta teisė registruojantis elektroninėje parduotuvėje arba pateikiant užsakymą išreikšti savo sutikimą ar nesutikimą, kad jo vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, IP adresas būtų tvarkomi ir tiesioginės rinkodaros tikslais.

3. Kokiu tikslu bus naudojami Jūsų asmens duomenys:

3.1. Bendrovė patvirtina, jog Pirkėjo nurodyti Asmens duomenys bus tvarkomi tik siekiant tinkamai suteikti Pirkėjams elektroninėje parduotuvėje teikiamas paslaugas (įskaitant teisę gauti pasiūlymus su nuolaidomis ar akcijomis, dalyvauti projektuose). Bendrovės klientų identifikavimui informacinėse sistemose, prekių pirkimo apdorojimui bei pristatymui.
3.2. Bendrovė taip pat patvirtina, jog Pirkėjo nurodyti Asmens duomenys bus tvarkomi Bendrovės veiklos analizės ir Tiesioginės rinkodaros tikslais, jeigu tokį sutikimą Pirkėjas suteiks ir nepanaikins.
3.3. Bendrovė užtikrina, kad Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi teisėtu, sąžiningu ir skaidriu būdu.
3.4. Bendrovė techninių priemonių pagalba ir vidine darbo tvarka užtikrina, jog Pirkėjo pateikiami Asmens duomenys būtų apsaugoti nuo bet kokių neteisėtų veiksmų: neteisėto Asmens duomenų pateikimo, pakeitimo, atskleidimo ar sunaikinimo, asmens tapatybės vagystės.

4. Pirkėjas turi šias teises, tinkamai patvirtinęs savo tapatybę:

4.1. Susipažinti su Bendrovės turimais savo Asmens duomenimis.
4.2. Reikalauti ištaisyti netikslius Pirkėjo asmens duomenis.
4.3. Pateikęs užklausą Bendrovei raštu reikalauti, kad informacija Pirkėjui būtų pateikiama jo nurodytu elektroninio pašto adresu.
4.4. Nesutikti, kad su Jumis susiję asmens duomenys būtų tvarkomi (pvz., dėl tiesioginės rinkodaros ar kita).
4.5. Reikalauti panaikinti Paskyrą arba sustabdyti Asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai Asmens duomenys tvarkomi nesilaikant Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų įstatymų nuostatų.
4.6. Reikalauti, kad Bendrovė apribotų Jūsų asmens duomenų tvarkymą. Tokiu atveju Pirkėjas neturės galimybės įsigyti prekių ir/ar paslaugų elektroninėje parduotuvėje.

5. Naudojami Slapukai ir jų galiojimas:

5.1. Seanso slapukai. Seanso slapukas yra laikinai išsaugomas jūsų kompiuterio atmintyje, kol jūs naršote interneto svetainėje, pavyzdžiui, kad būtų galima sekti, kokią kalbą pasirinkote. Seanso slapukai jūsų kompiuterio atmintyje ilgą laiką nesaugomi, jie visada išnyksta, kai išjungiate savo žiniatinklio naršyklę.
5.2. Ilgalaikiai ar sekimo slapukai. Ilgalaikis slapukas išsaugo failą jūsų kompiuteryje ilgam laikui; tokios rūšies slapukas turi galiojimo datą. Ilgalaikiai slapukai padeda interneto svetainėms įsiminti jūsų informaciją ir nustatymus, kai lankysitės ateityje. Tai lemia greitesnę ir patogesnę prieigą, nes, pavyzdžiui, jums nereikia iš naujo prisijungti. Pasibaigus galiojimo laikui slapukas automatiškai pašalinamas, kai grįžtate į jį sukūrusią interneto svetainę.
5.3. Lankomos svetainės slapukai. Juos nustato pati interneto svetainė (ta pati sritis kaip naršyklės adreso juostoje) ir gali nuskaityti tik ta svetainė. Šie slapukai paprastai yra naudojami tokiai informacijai kaip jūsų pasirinkimai išsaugoti, kad būtų galima panaudoti jums vėl apsilankius svetainėje.
5.4 Trečiųjų šalių slapukai. Juos nustato skirtingi vardai (domenai), rodomi naršyklės adreso juostoje, t. y. ne lankomos interneto svetainės savininkai. Šie slapukai, pavyzdžiui, yra naudojami rinkti informaciją reklamai ir naudotojo turiniui. Taip pat trečiųjų šalių slapukai gali būti naudojami rinkti statistinius duomenis. Jie laikomi jautresniais lankytojų atžvilgiu, todėl dauguma žiniatinklio naršyklių leidžia koreguoti nustatymus ir nepriimti trečiųjų šalių slapukų. Informaciją apie trečiųjų šalių naudojamų slapukų funkcijas ir jų renkamus asmens duomenis galite rasti šių šalių privatumo, slapukų politikose: Google privatumo politika , Facebook slapukų politika.
5.5. „Flash" slapukai. „Flash" slapukai (vietiniai bendri objektai) yra duomenų elementai, kuriuos interneto svetainės, naudojančios „Adobe Flash", gali išsaugoti jūsų kompiuteryje. „Flash" slapukai yra naujas jūsų lankomumo sekimo ir didesnio kiekio informacijos apie jus nei naudojant įprastus slapukus išsaugojimo būdas. „Flash" slapukai neturi laiko apribojimo. Jie bus tol, kol nebus pašalinti.

6. Privatumo politikos atnaujinimas:

6.1. Mes periodiškai galime adaptuoti informaciją dėl slapukų naudojimo mūsų interneto svetainėje ar dėl privatumo politikos pasikeitimų, todėl pasiliekame teisę keisti čia pateiktą turinį ir išvardytus slapukus be išankstinio įspėjimo.
6.2. Duomenų valdytojas yra UAB „Vilspekas“, buveinės adresas: Račių g. 6A-101, Vilnius. Jei kyla klausimų kreipkitės tel. nr: +370 5 2311033 arba el. paštu vilspekas@gmail.com